Proiect: MODERNIZARE – AMENAJARE IMOBIL
Amplasament: str. Ghe. Barițiu nr. 3, Brașov
Beneficiar: BISERICA EVANGHELICĂ C.A. DIN ROMÂNIA – PAROHIA BRAȘOV
Proiectant: sc. AGENŢIA DE ARHITECTURĂ ŞI DESIGN ADA srl. Braşov
Faza: DTAC
Data: iunie 2016

Prin prezentul proiect se doreşte reabilitarea și recompartimentarea spațiilor de la parter pentru amenajarea unui spațiu comercial, bistro-restaurant, cu funcțiuni conexe, recompartimentarea etajului și amenajarea podului clădirii existente pentru a asigura toate condiţiile necesare pentru o locuire confortabilă și modernă în cadrul unor locuințe / apatamente. Intervențiile din pod nu vor modifica forma și înălțimea acoperișului existent si se vor incadra in 60% din suprafata construita.
În zona unde în prezent se află anexele clădirii, după dezafectarea lor, se vor amenaja grupuri sanitare care vor deservi atât spațiul comercial de la parter cât și curtea Bisericii Negre.

Regim de înălțime existent: S+P+1E
Regim de înălțime propus: S+P+1E+M – amenajare pod
Suprafață parcelă = 315,00 mp

Funcțiunea: Spatiu Comercial + Locuințe / Apartamente
Existent: la subsol – beci; la parter – spatiu comercial + anexe si 1 apatament; la etaj – 1 apartament;
Propus: la subsol – beci; la parter – spatiu comercial + anexe + grupuri sanitare noi; la etaj – 2 apartamente; la mansardă – 2 apartamente.

Spațiul comercial de la parter, funcționeaza în prezent ca gelaterie, având amenajat un spațiu de servire pentru aproximativ 12 persoane. Prin prezentul proiect, la parter va fi amenajat un spațiu pentru alimentație publică tip bistro-restaurant, păstrând în zona acesului existent o încăpere pentru gelaterie. Prin noua configurație, se va crea o bucătărie deschisă, dotată cu utilaje adecvate pentru prepararea hranei, respectand toate normativele igienico-sanitare și un spațiu de servire pentru aprox. 30 persoane. Bucătăria dechisă va fi deservită de anexele amenajate la parter, în vecinătatea gangului de acces: spălător vase / veselă, depozit, zona frigidere etc.

Spațiul comercial de la parter va avea un numar de aprox. 5 anagajati/schimb, iar la etaj si mansarda vor locui aproximativ 10 de persoane. Pentru personalul angajat s-a amenajat un vestiar la subsol.