print

Laboratoare de cercetare PRO-DD Universitatea Transilvania

Program: Cultura si educatie
Sit: Brasov Nord
Derulare: (concept) 2009 (realizare) 2009 - 2012
Client: Universitatea Transilvania din Brasov
Stadiu: Realizat
S desfasurata: 20.000 mp
Echipa: Nicolae Taric, Roxana Clipea, Lorand Bartha, Alexandra Rotar, Stefan Olah, Deea Mihaltan

Laboratoarele fac parte dintr-un proiect mai amplu al Universitatii Transilvania care va avea ca finalitate realizarea unui campus universitar complex cu cladiri pentru educatie, cazare, spatii de agrement, etc. Proiectul, inceput in 2008 a avut ca prim pas realizarea unui Masterplan pentru terenul de aproximativ 20 ha. desemnat pentru viitorul campus.
Cladirea este compusa din douasprezece volume (demisol, parter si etaj), identice, amplasate de o parte si de alta, in lungul unei circulatii inchise, continue, sub care s-a amplasat un subsol tehnic ce deserveste tot ansamblul. Astfel s-a creat un corp de legatura cu cate sase corpuri de laboratoare pe fiecare latura. In zona centrala, corpul de legatura se dilata creand un spatiu de receptie amplu, care, de altfel contine functiunile publice ale institutului (punct informare, cafenea, alimentatie publica etc.).
Institutul a fost gandit ca un exemplu de cladire cu consum redus de energie, care sa inglobeze surse de energie alternativa - unul din domeniile de cercetare al Universitatii Transilvania (panouri solare, energie geotermala - pompe de caldura).

Proiectul a fost prezentat in luna iulie 2012 in revista IMPULS nr.11 editata de Alukonigstahl si nominalizat la BNAB 2012.

© 2011-2022 Adastudio. Toate drepturile rezervate.